این پانزدهمین مطلب از مجموعه مطالب “همه آنچه که لازم است در مورد اخذ مدرک PMP بدانید” است.
خیلی خیلی مهم است که حتمن با برنامه و یک نقشه راه مطالعه کنید. من برای خودم در اکسل یک برنامه زمانبندی خیلی ساده تهیه کردم و بر اساس آن اقدام به مطالعه کردم. این برنامه زمانبندی را میتوانید از لینک زیر دانلود نمایید.(این فایل را از کانال تلگرام این سایت نیز میتوانید دانلود نمایید.)
دانلود برنامه زمانبندی آمادگی آزمون PMP
پسوورد فایل زیپ: sharifiz.com
بدیهی است که این برنامه مختص خودم و تواناییهای خودم نوشته شده و شما باید بر اساس داشتههای خودتان و مخصوص خودتان یک برنامه زمانبندی جهت مطالعه تهیه کنید.
داشتن برنامه چند مزیت دارد. اول اینکه سبب میشود نسبت به مطالعه مستمر تعهد داشته باشید، دوم اینکه هر جا از برنامه عقب یا جلو افتادید، متوجه آن میشوید و عبارتی پیشرفت کارتان را میتوانید اندازهگیری کنید. (فراموش نکنید اگر نتوانید چیزی را اندازهگیری کنید، نمیتوانید آن را مدیریت کنید) سوم اینکه باعث افزایش اعتماد به نفس و نظمبخشی به ذهنتان میشود.
اگر آن فایل اکسل برنامه را مطالعه کرده باشید، متوجه شدهاید که بنده چند دور اول را به مطالعه جزوات دور مقدماتی و پیشرفته آن موسسهای که در آن کلاس رفتم پرداختم و پس از اینکه اطمینان حاصل کردم به محتویات آن جزوات تسلط کافی پیدا کردهام، شروع به تستزنی کردم.
این نکته بسیار مهم است که قبل از تسلط به مفاهیم و نکات اصلی، تستزنی را شروع نکنید. چرا که تستهای استاندارد موجود محدود است و بهتر است آن را قبل از مطالعه مصرف نکنید. به عبارتی یادگیری با تست زدن حاصل نمیشود. یادگیری با مطالعه و تکرار زیاد حاصل میشود. تستزنی جهت مرور آموختهها و سنجش آمادگی و تعیین نقاط ضعف و آشنایی با سبک سوالات آزمون و کسب مهارتهای تستزنی و زمانبندی در روز آزمون اصلی است و نه برای یادگیری. بنابراین در شروع تست زنی عجله نکنید.
بعد از اینکه جزوات را کامل چند دور مطالعه کردم، شروع به تستزنی در هر حوزه دانش نمودم. ابتدا حدود سی الی چهل تست از نرمافزار فستترک ریتا برای هر حوزه دانش زدم. بعد از هر بار تستزنی آیدی تستهایی که اشتباه زده بودم را یاداداشت میکردم و جواب صحیح را بررسی میکردم و به رفع نقاط ضعف خود میپرداختم.
سپس آزمونهای جامع PMP دویستتایی فست ترک ریتا را میزدم و سعی میکردم که آزمونها در شرایط واقعی آزمون اصلی باشد. یعنی صبح روز تعطیل از خواب برمیخواستم و انگار که در روز آزمون اصلی هستم، در محیطی ساکت و با تمرکز کامل یک آزمون آزمایشی ۲۰۰ تایی ریتا رو انجام میدادم. بعد از هر آزمون هم نقاط ضعف خود را متوجه میشدم و مجددن آنها را مطالعه میکردم.
سه یا چهار آزمون جامع نرمافزار فستترک ریتا را پشت سر گذاشتم تا به آزمونهای آزمایشی موسسه آموزشی که در آن شرکت کرده بودم رسیدم. آن موسسه چهار آزمون آزمایشی داشت که هر چهار آزمون را با موفقیت پشت سر گذاشتم و نهایتن هم به آزمون اصلی رسیدم.
در جمعبندی مطلب باید عنوان کنم که لازم نیست حتمن همین روالی که بنده طی کردم برای مطالعه خود در نظر بگیرید. شاید شما روال منطقی بهتری مد نظرتان باشد. مهمتر این است که حتمن برنامه و نقشه راه داشته باشید. شک نکنید با برنامهریزی دقیق موفق خواهید شد.
ادامه دارد….
خواهش میکنم بدون ذکر منبع، کپی نکنید!