تقریبن هر روز پیغامها و ایمیلهایی دریافت میکنم که سوال میکنند برای ورود به بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه چه کاری باید انجام دهیم؟ از چه راهی میتوانیم وارد بازار کار این رشته شویم؟ چگونه یک محل کار جهت کارآموزی پیدا کنیم؟ چگونه محل کار فعلی خود را تغییر دهیم؟ و سوالاتی از این دست. به همین دلیل تصمیم گرفتم در حد سواد و تجربه ناقص خود، یک مطلب به صورت خلاصه در این مورد بنویسم. امیدوارم مطالعه آن برای شما مفید باشد.

این مطلب در قالب سرفصلهای زیر نوشته شده است:
- تعیین یک زمینه کاری مشخص
- یادگیری برنامهریزی و کنترل پروژه
- تهیه رزومه
- ورود به بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه بدون داشتن سابقه کار
- بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه برای افراد با سابقه کار مناسب
- شبکهسازی و ارتباطات
- استفاده از سایت ایران تلنت
- پیگیری آگهیهای استخدام سایتها و کانالهای تلگرام
- استفاده از لینکدین
- آماده شدن برای جلسه مصاحبه شغلی
(آقای نادر خرمیراد هم مطلبی بسیار جامع، عالی و کامل در این مورد نوشتهاند که از لینک زیر میتوانید آن را مطالعه کنید: چطوری برنامهریزی و کنترل پروژه رو یاد بگیرم و وارد بازار کارش بشم؟)
تعیین یک زمینه کاری مشخص
فارغ از اینکه شما در چه رشتهای درس خواندهاید، بسیار ضروری و لازم است که حتمن یک فیلد و زمینه کاری مشخص را به عنوان فیلد و زمینه کاری خودتان انتخاب کنید. در هر رشته دانشگاهی فارغالتحصیلان میتوانند در زمینههای گوناگونی کار کنند. به عنوان مثال فارغالتحصیلان رشته مهندسی صنایع در فیلدهای مختلفی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنها تفاوتهای زیادی با هم دارند و دیگر عناوین کلی مانند “مهندس صنایع” یا “مهندس عمران” و امثالهم به تنهایی نمیتواند بیانگر زمینه کاری شخصی باشد.
حتی به صورت خاص در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه نیز هم اکنون فیلدهای کاری متفاوتی ایجاد شده است و برخی از افراد به صورت اختصاصی در این فیلدهای کاری مشغول به کار هستند.
برخی از این فیلدها عبارت است از:
- کارشناس برنامهریزی و کنترل پروژه
- کارشناس برنامهریزی پروژه-Scheduling
- کارشناس کنترل پروژه – Reporting
- کارشناس کنترل هزینه پروژه و بودجه
- کارشناس ریسک پروژه
- کارشناس مدیریت تأخیرات و ادعای پروژه
- کارشناس مستندسازی و مدیریت دانش پروژه
- اسکرام مستر
- کارشناس واحد PMO
هر روز که میگذرد بازار کار به سمت تخصصیتر شدن پیش میرود. شاید در قدیم یک مهندس صنایع یا یک مهندس عمران انبوهی از کارهای مختلف را به صورت همزمان انجام میداد. اما با پیچیده شدن مفاهیم و پیشرفت و گسترش بیشتر محدوده علم و دانش در فیلدهای کاری گوناگون، سمتهای شغلی و فیلدهای کاری متفاوتی نیز ایجاد شده است و افراد حرفهای معمولن یک فیلدکاری را انتخاب و در آن رشته مطالعه و کار میکنند و به اصطلاح متخصص آن رشته میشوند.
البته این موضوع به سایز شرکت و اندازه پروژه نیز بستگی دارد. در برخی از پروژههای کوچک و شرکتهای با اندازه کم و بودجه محدود، یک کارشناس برنامهریزی و کنترل پروژه کلیه امور مربوطه مانند تهیه و آپدیت برنامه زمانبندی، تهیه و آپدیت WBS و PMS، تهیه گزارشات و برگزاری جلسات هماهنگی، برآورد بودجه، ثبت و کنترل و انجام امور به مدیریت هزینه پروژه، مستندسازی و مدیریت دانش، مدیریت ریسک و امثالهم همه توسط یک نفر انجام میشود. اما در برخی از شرکتها و پروژههای بسیار بزرگ ممکن است که هر کدام از این سمتها یک تخصص و باکس شغلی جداگانه داشته باشند.
نکته مهم اینجاست که حتمن یک فیلدکاری را به عنوان تخصصص و حرفه خود باید انتخاب کنید، در آن فیلد به مطالعه و یادگیری اصول و آموختن کار با ابزارها و نرمافزارها و کسب تجربه بپردازید تا بتوانید به عنوان کارشناس و متخصص آن رشته در بازار کار به دنبال موقعیتهای شغلی متناسب باشید. در لینک پایین لیستی از تخصصهای مورد نیاز یک کارشناس برنامهریزی و کنترل پروژه را نوشتهام. بسته به سایز شرکت یا پروژه ممکن است بخشی یا همه تخصصهای ذکر شده در لینک زیر را نیاز داشته باشید.
تخصصهای مورد نیاز یک کارشناس حرفهای برنامه ریزی و کنترل پروژه
یادگیری برنامهریزی و کنترل پروژه
یکی از متداولترین سوالاتی که پرسیده میشود، این است که برای یادگیری این علم و نرمافزارهای مربوط به آن مثل پریماورا و مایکروسافت پراجکت و اکسل کاربردی و امثالهم، در کلاسهای کدام استاد و کدام موسسه شرکت کنیم؟ من در لینک زیر قبلن به تفصیل در این مورد نوشتهام و برای جلوگیری از طولانی شدن این مطلب، از تکرار آن پرهیز میکنم.
برای یادگیری برنامهریزی و کنترل پروژه و نرمافزارهاش به چه کلاس و دوره آموزشی برم؟
اما به غیر از مهارتهایی که یک کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه به صورت خاص باید یاد بگیرد، یک سری مهارتهای عمومی هم هست که فارغ از اینکه در چه فیلدی کار میکنید یادگیری آنها برای موفقیت شما در کارتان ضروریست. من یک بخشی از این مهارتها رو در لیست پایین آوردهام:
- تقویت زبان انگلیسی (منابع مطالعه گستردهای در اینترنت به صورت رایگان جهت آموزش شما قرار دارد که بیشترین و بهترین آنها به زبان انگلیسی است. اگر مهارتهای زبان انگلیسی خود را تقویت کنید خیلی بهتر میتوانید از دریای دانش موجود در اینترنت استفاده کنید)
- هنر مذاکره و ارتباطات (خیلی مهم است که در هر کاری بتوانید روابط دوستانه مبتنی بر احترام و قواعد حرفهای با افراد داخل و خارج شرکت برقرار کنید. متأسفانه این مهارتها در دانشگاهها چندان تدریس نمیشود)
- نامهنگاری و رعایت قواعد نگارشی (خیلی از افراد از نوشتن چند خط نامه یا ایمیل ساده با نگارش و قواعد درست ناتوان هستند. بسیار مهم است که اصول نامهنگاری و رعایت صحیح قواعد نگارشی را یاد بگیرید)
- بهبود مستر تواناییهای شخصی (مطالعه، دیدن ویدئوها و وبینارهای آموزشی، کسب مدارک حرفهای مانند PMP، به روز کردن دانش در حوزه تخصصی، شرکت در دورهها و کنفرانس ها، و مطالعه سایتها و کانالها روشهایی است که میتوانید در راستای بهبود مستمر مهارتهای خود انجام دهید. فراموش نکنید که فرایند یادگیری و آموزش هیچ وقت به انتها نمیرسد وهمواره باید سعی کنید با تلاش مستمر، خود را بهروز و آپدیت نگه دارید.)
در لینک زیر میتوانید سه کتاب معروف در زمینه آموزش برنامهریزی و کنترل پروژه و نرم افزارهایش را دانلود نمایید:
دانلود رایگان کتابهای آموزش برنامهریزی و کنترل پروژه، پریماورا و مایکروسافت پراجکت
تهیه رزومه
داشتن یک رزومه خوب، حرفهای، ساده، مرتب، صادقانه و صحیح یکی از مهمترین مراحل موفقیت در بازار کار هر رشتهای است. کارفرماها با نگاه کردن به رزومه شما تصمیم میگیرند که با شما برای مصاحبه کاری تماس بگیرند یا خیر. ناگفته پیداست که اگر میخواهید در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه به دنبال موقعیتهای شغلی باشید، محوریت مطالب رزومه شما نیز باید متناسب با این فیلد کاری باشد. از لینک پایین میتوانید فایل رزومه بنده را دانلود کنید.
دانلود رزومه من
همچنین در لینک پایین نکاتی در مورد رزومهنویسی نوشتهام که مطالعه آن ضرری ندارد:
ده اشتباه مهلک در رزومه نویسی
ورود به بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه بدون سابقه
یکی از بزرگترین مشکلات افرادی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند این موضوع است که معمولن آگهیهای شغلی درخواست نیرو به نیروی کار حداقل با چند سال سابقه کار نیاز دارند و این افراد چون سابقه کاری ندارند، شانسی برای خود قائل نمیشوند. در این مورد میتوانم تجربه خودم را برای ورود به فیلد کاری برنامهریزی و کنترل پروژه بگویم، شاید برای شما هم راهگشا باشد. (دقت داشته باشید که ورود من بازار کار این رشته در سال ۱۳۸۶ بوده است و اکنون ممکن است شرایط از برخی جهات آسانتر و با توجه به شرایط اقتصادی کشور از برخی جهات هم سختتر شده باشد)
اما داستان من: در سالهای آخر دوره دانشجویی خود تصمیم گرفتم در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه کار کنم، این تصمیمگیری از طریق مشورت با اساتید دانشگاهم و برخی از افراد شاغل در این حوزه انجام شد. اما میدانستم که ورود به بازار کار این رشته بدون داشتن رابطه، چندان کار سادهای نیست. بنابراین تصمیم گرفتم مدتی در یک یک پروژه کارآموزی کنم، آن هم بدون انتظار دریافت حقوق و به صورت کاملن رایگان. در شهری که زندگی میکردم پروژههای زیادی فعال نبود. عمده پروژهها مربوط به پروژههای ساختمانی و ساخت و ساز واحدهای مسکونی بود. یک رزومه ساده که قاعدتن بدون هیچ سابقه کاری بود درست کردم و شروع کردم به صورت حضوری مراجعه به کارگاههای پروژههای ساختمانی سطح شهر. شاید به بیش از ۱۰۰ کارگاه و پروژه سر زدم و درخواست کردم به صورت رایگان در یکی از آنها به کارآموزی بپردازم. تقریبن از همه جواب رد شنیدم اما نا امید نشدم تا اینکه بالاخره سرپرست کارگاه یک پروژه ساختمانی ساخت ده واحد مسکونی قبول کرد که به صورت رایگان برایش کارآموزی کنم. حتی هزینه رفت و آمد به آن کارگاه ساختمانی و خورد و خوراک و تأمین لپ تاپ و دوربین عکاسی و … هم با خودم بود. اما من تصمیم گرفته بودم که حتمن این کار را انجام بدهم. به مدت یکسال در آن پروژه کار کردم.
برای اولین بار آنجا بود که یک قرارداد پروژه واقعی را مطالعه کردم، ساختار شکست کار و برنامه زمانبندی نوشتم و برنامه زمانبندی را آپدیت و بهروزرسانی کردم. برای اولین بار آنجا بود که گزارش پیشرفت پروژه تهیه کردم. همه اولینها را آنجا تجربه کردم. یکسال کار سخت و مستمر همزمان با تحصیل در دانشگاه و بدون ریالی درآمد. اما همین قضیه باعث شد که در رزومه خود یکسال سابقه کاری مرتبط اضافه کنم و در ادامه بتوانم جذب پروژهها و شرکتهای بزرگتر شوم. در این مسیر یاد گرفتم که دنیای واقعی کار پروژه خیلی متفاوت است با آنچه در دانشگاهها، کتابها و کلاسها یاد گرفتم و فهمیدم چقدر گستره وسیعی از مفاهیم و دانشهایی هست که هنوز یاد نگرفتهام و باید به مرور یاد بگیرم.
هر چقدر که شما در دانشگاه خوبی درس خوانده باشید، هر چقدر که دورههای آموزشی خوبی در موسسات مختلف گذرانده باشید و کتابهای خوبی خوانده باشید، باز هم هیچ چیز جایگزین کار عملی و تجربه واقعی نمیشود و بهترین روش برای شروع به کار در این زمینه، کارآموزی رایگان در یک پروژه است. خیلی خوب است که در جایی که کارآموزی میکنید افراد با تجربه در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه حضور داشته باشند، اما این شرایط ایدهآل است و همیشه اتفاق نمیافتد و البته برای من اتفاق نیافتاد. مهمترین نکته در این مسیر نا امید نشدن و مأیوس نشدن است. مطمئن باشید هرقدر پیگیر باشید و تلاش کنید و دست از جستجو برندارید، به همان میزان شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود.
همین طور باید سعی کنید مهارت خودیادگیری و جستجو و یافتن پاسخ برای سوالها و ابهامات خود را کسب کنید. چون در این مسیر قطعن با ابهامات و سوالات زیادی مواجه خواهید شد و شاید همیشه کسی در کنار شما نباشد که بتوانید سوال و ابهام خود را از او بپرسید. خوشبختانه در حال حاضر به دلیل گسترش شبکههای اجتماعی راهکارهای سادهتری برای پیدا کردن جواب سوالات خود دارید و میتوانید در این شبکهها و گروه های مختلف سوالات خود را بپرسید. در لینک زیر مطلبی در خصوص آداب سوال پرسیدن در شبکه های اجتماعی نوشتهام:
آداب سوال پرسیدن در شبکههای اجتماعی
بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه برای افراد با سابقه کار مناسب
در مورد افرادی که سابقه کار مناسبی در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه دارند (حداقل دو یا سه سال بیشتر) جریان بازار کار کمی متفاوت است. این افراد از طریق موارد زیر میتوانند جستجوی بهتری در بازار کار رشته خود داشته باشند.
شبکهسازی و ارتباطات
مهمترین روش پیدا کردن موقعیتهای شغلی مناسب در ایران و بسیاری از کشورها، شبکهسازی و ایجاد ارتباطات مناسب است. شاید در فهم عامه مردم این موضوع با عنوان “پارتیبازی” یاد شود اما من با این واژه مخالفم. بسیار مهم است که شما در طول دوران کاری خود، بتوانید شبکهای از دوستان و همکاران ایجاد کنید که که در شرکتها، سازمانها و پروژههای گوناگون کار میکنند تا اگر روزی قصد تغییر محل کار خود را داشتید، از طریق آنها اقدام کنید. به خصوص در زمینه برنامهریزی و کنترل پروژه بسیار مهم است که شما روابط خوبی با مدیران پروژهها، سرپرستان کارگاهها، مدیران واحدهای برنامهریزی و کنترل پروژه و واحد PMO و کارشناسان همکار خود داشته باشید. سابقه ذهنی خوب این افراد از عملکرد حرفهای و فنی و اخلاقی شما در آینده میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
هر چه شبکه گستردهتر و ارتباطات بیشتری در زمینه تخصصی کاری خود ایجاد کنید، در هنگام یافتن موقعیتهای شغلی جدید کار آسانتری خواهید داشت. بسیاری از افراد از همین طریق و از راه ایجاد ارتباط در پروژهها و عملکرد خوبشان، توانستهاند از پیمانکاران کوچک به شرکتهای بزرگتر و با حقوق مزایای بهتر راه پیدا کنند. بنابراین شبکهسازی و ساخت ارتباطات دوستانه با همصنفان خود را سرلوحه کار خود قرار دهید.
استفاده از سایت ایران تلنت
در بازار کار ایران سایت ایران تلنت گسترش و نفوذ خوبی پیدا کرده است و بسیاری از شرکتهای معبتر و بزرگ پروژهمحور از طریق این سایت به دنبال جذب نیروهای متخصص هستند. بنابراین بسیار مهم است که حتمن یک روزمه کامل، خوب و حرفهای در این سایت برای خود بسازید و برای موقعیتهای شغلی مرتبط با کار خود اپلای کنید. جالب اینجاست که بدانید بسیاری از شرکتهای بزرگ و معتبر پروژهمحور ایرانی، با خریداری حق دسترسی به رزومهها از سایت ایران تلنت، حتی بدون درج آگهیهای استخدام در این سایت به جستجو در بین رزومههای مختلف میپردازند. بنابراین باز هم تأکید میکنم که حتمن در سایت ایران تلنت پروفایل خود را تکمیل و اطلاعاتی مانند کلمات کلیدی مربوط به برنامهریزی و کنترل پروژه و اطلاعات تماس خود را کامل کنید.
پیگیری آگهیهای استخدام سایتها و کانالهای تلگرام
یکی از متداولترین و قدیمیترین روشهای جستجو در آگهیهای استخدام، پیگیری آنها از سایتها و کانالهای استخدامی متفاوت است. در این زمینه سایتهای مختلفی موجود است. اما نکته قابل توجه اینجاست که شاید کیفیت و سایز شرکتهایی که از این طریق به دنبال جذب نیرو باشند متفاوت باشد. بنابراین بهتر است که کارجو خود نیز جداگانه در این زمینه تحقیق نماید.
حدود دو سال است که بنده یک کانال تلگرام با عنوان فرصتهای شغلی برنامهریزی و کنترل پروژه در تلگرام ایجاد کردهام و آگهیهای شغلی مربوط به فیلد برنامهریزی و کنترل پروژه را به رایگان در این کانال قرار میدهم. روال کار به این صورت است که افرادی که به دنبال استخدام نیروی برنامهریزی و کنترل پروژه هستند به من پیغام میدهند و من هم متن آگهیهای آنها را در کانال به صورت رایگان منتشر میکنم. در این کانال تلگرام هیچگونه تبلیغات یا مطالب غیرمرتبط منتشر نمیشود و تاکنون عدهای زیادی از این طریق توانستهاند نیروی خود را جذب کنند یا در جایی استخدام شوند که برای من باعث خوشحالی و مسرت است. هم اکنون بیش از سه هزار نفر در این کانال عضو هستند. برای یافتن این کانال در اپلیکشن تلگرام عبارت @planningjob را جستجو نمایید. (لینک کانال تلگرام فرصت های شغلی برنامه ریزی و کنترل پروژه)
استفاده از لینکدین
سایت لینکدین یکی از مهمترین و بزرگترین شبکههای ویژه متخصصین در دنیا است. در ایران هنوز لینکدین متناسب با آنچه در برخی از کشورها استفاده میشود جا نیافتاده است. اما بسیار ضروریست که یک کارشناس حرفهای برنامهریزی و کنترل پروژه یک پروفایل کامل و حرفهای در لینکدین برای خود بسازد و افراد مرتبط با برنامهریزی و کنترل پروژه را در گروه کانکشنهای خود قرار دهد. به عنوان مثال میتوانید آدرس پروفایل لینکدین من را در لینک زیر مشاهده کنید.
آقای نادر خرمیراد هم مطلب جالبی نوشتهاند در مورد نحوه استفاده از لینکدین که توصیه میکنم حتمن از لینکهای زیر مطالعه کنید:
آماده شدن برای جلسه مصاحبه شغلی
همه آن چه تا حالا گفتیم در مورد یافتن موقعیتهای شغلی بود. اما کارفرماها بعد از اینکه رزومههای مختلف را دریافت کردند، شروع به بررسی آنها میکنند و از میان رزومهها چند مورد را انتخاب و برای مصاحبه شغلی با آنها تماس میگیرند. در برخی از شرکتها فرایند مصاحبه شغلی در یک جلسه و در برخی دیگر نیز ممکن است این فرایند طولاتیتر، مفصلتر و شامل چند مرحله مصاحبه فنی، روانشناسی و آزمون کتبی و شفاهی باشد. در مورد کیفیت آمادهشدن برای جلسات مصاحبه شغلی مطالب بسیار متنوعی در اینترنت هست که با یک سرچ ساده میتوانید آنها را مطالعه کنید. من هم در لینکهای زیر چند مطلب در این مورد نوشتهام:
- چهل سوالی که ممکن است در یک مصاحبه شغلی در خصوص نرمافزار پریماورا Primavera P6 از شما بپرسند.
- چهل سوالی که ممکن است در یک مصاحبه شغلی در خصوص نرمافزار مایکروسافت پراجکت msp از شما بپرسند.
- بیست سوالی که ممکن است در یک مصاحبه استخدامی برنامهریزی و کنترل پروژه در خصوص نرمافزار مایکروسافت اکسل excel از شما بپرسند
- میزان عدد حقوق و دستمزد در صنف برنامهریزی و کنترل پروژه و مدیریت پروژه چقدر است؟
در پایان ذکر این نکته بسیار مهم ضروری است که پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب، خود یک پروژه است و شما باید به چشم یک پروژه به آن نگاه کنید. این پروژه برای هر فرد مدت زمان، درجه سختی و ریسکهای خاص خود را دارد. با توجه به شرایط اقتصادی کشور این پروژه سختتر از قبل هم شده است و حتی افرادی با سابقه کار زیاد ممکن است چند ماه در گیر این پروژه باشند و حتی پیدا کردن یک موقعیت شغلی کارآموزی رایگان نیز اخیرن کار سادهای نیست. اما مهم این است که نا امید نشوید و دست از تلاش برندارید.
به امید موفقیت و شادی همه شما.
و در آخر دوست عزیز و فرهیخته بنده، آقای مهندس علی نعمتی شهاب یک کتاب الکترونیک بسیار مفید و عالی در زمینه کاریابی منتشر کرده است که مطالعه آن را به همه شما حرفهایها توصیه می کنم. (این لینک : کتابهای الکترونیک گزارهها (۴): ویرایش دوم کتاب راهنمای سادهی کاریابی)
خواهش میکنم بدون ذکر منبع (نام نویسنده، آدرس سایت و آدرس کانال تلگرام) کپی نکنید!
مطالب مرتبط:
- آشنایی با مفاهیم کلی و ابتدایی پروژههای صنعت نفت و گاز
- آشنایی با فاز مهندسی پروژههای صنعتی – مراحل فاز مهندسی و مدارک مهندسی پروژهها
- برنامه ریزی و کنترل پروژه، لوکس، اضافه و بیفایده یا مفید، لازم و ضروری؟
- تخصصهای مورد نیاز یک کارشناس حرفهای برنامه ریزی و کنترل پروژه:
- برای یادگیری برنامهریزی و کنترل پروژه و نرمافزارهاش به چه کلاس و دوره آموزشی برم؟
- چهل سوالی که ممکن است در یک مصاحبه شغلی در خصوص نرمافزار پریماورا Primavera P6 از شما بپرسند.
- چهل سوالی که ممکن است در یک مصاحبه شغلی در خصوص نرمافزار مایکروسافت پراجکت msp از شما بپرسند.
- بیست سوالی که ممکن است در یک مصاحبه استخدامی برنامهریزی و کنترل پروژه در خصوص نرمافزار مایکروسافت اکسل excel از شما بپرسند
- ده اشتباه مهلک در رزومه نویسی
- میزان عدد حقوق و دستمزد در صنف برنامهریزی و کنترل پروژه و مدیریت پروژه چقدر است؟
- دانلود رایگان کتابهای آموزش برنامهریزی و کنترل پروژه، پریماورا و مایکروسافت پراجکت
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]
بازار کارش خوبه خیلی خوبه ولی اگه تجربه کاری شرکتی ،کارگاهی نداشته باشی بایده بایده باید یا دانشگاه شریف درس خونده باشی تا بری سره کار یا باید پارتی داشته باشی که خدارو شکر من یک ساله از خدمت ترخیص دنباله کاراموزی یا اصلا دستیاری کنترل و برنامه د
ریزی پروژه هستم اما گیر نمیاد دوستانی که این دو پارامتر ندارن نیان توی این فیلد کاری خودشونو دارن علاف میکنن من دیگه دارم فکر میکنم کاش میرفتم توی افق کوروش فروشنده میشدم حداقل تا الآن یک سال سابقه بیمه داشتم خودتونو الاف و مچل نکنین همین ………!😔
بعله بدون رابطه سخته وارد این حوزه کاری شدن. بنده در همین مطلب توضیح دادم که مثلن خودم چه جوری یک محل برای کارآموزی پیدا کردم
[…] بازار کار برنامهریزی و کنترل پروژه […]